0
Ett kunskaps- och säkerhetsföretag sedan 1990

Historik

Historik


Seriline startade sin verksamhet som enskild firma 1986. Med en reprokamera och ett mörkrum i stockholmsförorten Svedmyra gjorde vi original på film och arbetade med screentryck. Screentryckets konstart heter serigrafi, därav företagsnamnet Seriline.
1990 blev Seriline Aktiebolag.

 

Vårt första ID-system ...

utvecklade vi i början av 1990-talet. Med hjälp av vår första dator – 20 Mb – tog vi fram ett system för tillverkning av företagskort. På den tiden hette våra konkurrenter Kodak, Agfa och Polaroid. I mitten av 1990-talet inledde vi försök att exportera våra säkerhetsidéer till bland annat Bangladesh, Ghana och Mellanöstern.

 

Datasäkerhet ...

är viktigt för alla företag, tyckte vi i slutet av 1990-talet, och satsade på en agentur för säker inloggning i datorer. Vi själva utvecklade ett smart krypteringsverktyg för e-postfiler samt en stöldmärkning för datorer.
Vår mest framgångsrika produkt blev SafePax Giro, som skyddar betalfiler som skickas till banken via Internet. Systemet används än i dag av myndigheter, offentliga verksamheter och privata företag. Till och med Plusgirot anpassade sina system till Safepax.
I dag går i princip alla myndigheters betalningar genom Serilines system.

 

P-tillstånd

Kommunerna och landstingen fick på 1990-talet problem med parkeringstillstånden för personer med rörelsehinder. Det blev allt vanligare att tillstånden förfalskades. Kommunförbundet (numera Sveriges Kommuner och Landsting) ville öka säkerheten. Seriline erbjöd ett säkert koncept för central och lokal tillverkning av P-tillstånd. Sedan mitten av 1990-talet har Seriline haft det förtroendefulla uppdraget att leverera de så kallade PR-korten till samtliga Sveriges kommuner.

 

Besökssystem

En av våra större kunder frågade oss om vi kunde utveckla ett system för att hantera deras besökare. Vi insåg med ens att besökssystem borde vara en viktig produkt i vårt sortiment. Därför tog vi fram vårt eget system VISITOR. Det har sedan utvecklats till marknadens mest kompletta system för besökshantering.