0
Ett kunskaps- och säkerhetsföretag sedan 1990

Support

Vanliga frågor

 

Om jag behöver flytta mitt program till en ny dator, hur gör jag då?

Kopiera hela programmappen till den nya datorn. Observera att våra program INTE behöver installeras om. Alla funktioner finns integrerade i programmet. Inga uppgifter är inskrivna i Windows register. Det är en fördel att lägga programmen på en server för att erhålla en säker backup.


Vilken storlek skall det vara på foto respektive namnteckning för att de skall bli bra vid utskrift?

300 dpi är en tillräcklig upplösning vid utskrift. När bilden läses in med digitalkamera eller skanner kan upplösningen vara något högre så att det finns marginaler till att zooma in bilden. Bilder som läses in till programmen trimmas och skalas automatiskt till rätt storlek när de sparas.
Fotots proportioner är normalt 3 till 4 exempelvis 30 x 40 mm. Namnteckningen har normalt proportionerna 1 x 4. Exempel 10 x 40 mm.


Ställs det några minimikrav på vilken digitalkamera eller skanner som skall användas för inläsning av foto och namnteckning?

Våra program stöder direkt inläsning av foton från webbkameror och de flesta Canon kameror. Vilken skanner som helst kan i princip användas. Olika scanners har olika bra drivrutiner vilket i första hand påverkar hur praktiskt och snabbt det är att arbeta med den. Slutresultatet blir i allmänhet likvärdigt. 300 - 600 dpi och full färg är en lämplig inställning när foto och namnteckning skannas in från blankett.